Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Λίγα λόγια!

Αποφοιτώντας από το τμήμα Ηλεκτρονικής του ΤΕΙ Αθήνας ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα ηλεκτρονικά ισχύος. Με κεκτημένη ταχύτητα από την κατασκευή της πτυχιακής μου εργασίας η οποία ήταν ένα inverter παλμού full bridge 230V με IGBT 3kW επιδίωξα να συνεχίσω στο ίδιο αντικείμενο και με την εξάμηνη πρακτική μου άσκηση.


Στην εταιρία ACE Ηλεκτρονικά ισχύος ασχολήθηκα με συστήματα αδιάλειπτης ηλεκτρικής τροφοδοσίας (UPS) τύπου online και line interactive. Η μελέτη και η σωστή αγορά του UPS έχει ζωτική σημασία για το σύστημά μας και το υποστηριζόμενο φορτίο!! Ακόμα η λειτουργία των UPS πρέπει να ξέρουμε οτι δεν είναι μόνο η εξασφάλιση  παράτασης λειτουργίας του φορτίου σε περίπτωση διακοπής. Η διπλή μετατροπή των online UPS παρέχει κι άλλες καλύψεις από κινδύνους που μπορεί να βλάψουν την λειτουργία του υποστηριζόμενου φορτίου.


Ένα ακόμα μεγάλο κομμάτι της πρακτικής μου ήταν η μελέτη φωτοβολταϊκών πάρκων. Η επιλογή του σωστού πάνελ ο προσανατολισμός του, η επιλογή του κατάλληλου inverter καθώς και η επίλυση τεχνικών προβλημάτων είναι μια δημιουργική πρόκληση
Επίσης στην ACE ασχολήθηκα με σταθεροποιητές τάσης μίας ή τριών φάσεων, ηλεκτρονικούς και ηλεκτρομηχανικούς.

Πάνω στην περαιτέρω αναζήτηση εργασίας ανακάλυψα τα συστήματα ασφαλείας. Συστήματα συναγερμών, πυρασφάλειας και καμερών είναι αυτά με τα οποία ασχολούμαι επαγγελματικά έχοντας κλείσει παραπάνω από ένα χρόνο σε πολύ γνωστή ΑΕ εταιρία του χώρου. Από ένα μικρό οικιακό σύστημα μέχρι και ένα πολύπλοκο σε μια μεγάλη πολυεθνική εταιρία είναι όλα υψίστης σημασίας! Γι αυτό το λόγο ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση του συστήματος πρέπει να γίνουν σωστά και υπεύθυνα από γνώστη του αντικειμένου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου